Saturday 15 September 2018

Vaim on valmis, kuid liha on nõder

Ostsin suvel mõned uued õmblemisajakirjad, lappasin läbi ja märkisin lipikutega ära, mida kõike teha tahaks, aga tegudeni pole veel jõudnud. Õmblemine pole kunagi mu suur lemmiktegevus olud, kõige rohkem meeldib ikka resultaat, kui midagi uut ja kobedat selga saab tõmmata. Õmblemise juures on kõige hullem lõigete ajamine ning nende kohandamine oma mõõtudele, ma pole kunagi päris kindel kas lõpptulemus tuleb paras või mitte.

Wednesday 12 September 2018

Käpik

 Kudusin suve alguses ühed päikesekollased käpikud. Mulle meeldib kui muster on värvidega, mis üksteise sisse natuke ära kaovad.

Saturday 8 September 2018

Mobiilikotid, prillitoosid

Olen treinud paraja hunniku mobiilikotte, neid võib muidugi prillitoosina ka kasutada. Kasutasin paksemaid kangajääke ning tikkimisniitide viimaseid juppe.





Sunday 2 September 2018

Roosa kampsun

 Kudusin ämmale väga roosa kampsuni. Inspiratsioon on garnstudiost, muster Sweet as Honey. Ma ise jäin vähemalt väga rahule. Raglaan istub alati õlgades palju paremini, kui "tavaline" kampsun.



Thursday 23 August 2018

Sussihooaeg ukse taga

Äi armastab mu vilditud susse, aga tema sussidega on sama lugu, nagu selle printsessiga, kes öösel salaja nugade peal tantsimas käis- augud on ruttu talla all. Ma olen talle varsti vist 10 paari kudunud, aga paari kuuga on jälle varvas ja kand tallast läbi.
Sain tasuta ühe vana nahktagi, millest uued tallad välja lõikasin, servad ära augutasin ning siis uuele sussipaarile alla õmblesin. Vaatame nüüd, kaua tal nende aukukandmisega aega läheb.



Saturday 18 August 2018

Heal koeralapsel mitu aset

Meie koeral on mööda maja mitu magamisaset, kuigi ta enamasti siiski kõige parema meelega lösutab diivanil või voodis. Esimese aseme ostsime talle loomapoest. Suure ja kalli koeravoodi. Hiljem selgus, kui ebapraktiline see oli. Koeraase hakkab varem või hiljem haisema, aga pirakat poevoodit kuidagi pesta ei saanud. Masina jaoks liiga suur, katet ka eemaldata ei saanud et eraldi pesta. Lõpuks viskasime kogu kupatuse minema. Peale seda olen Duplole ise asemeid teinud vanadest tekkidest.
Kapis seisis kasutuna selline ilus lilleline vatitekk, mille lihtsalt pooleks lõikasin ning siis käsitisi kollase serva õmblesin. Duplol on nüüd 2 uut magamisaset ja mul kapis rohkem ruumi.



Tuesday 14 August 2018

Suvine sikksakk-kleit

 Kuumade ilmade tõttu tegin endale käisteta suvekleidi. Lihtne lõige, aga uue asja õppisin ikka ära. Ülemine osa on nimelt kahekordne. Lugesin õmblemisjuhendit ja ei saanud üldse aru, kuidas kokku õmmelda. Lõpuks leidsin youtubest hea õpetuse, jagan seda ka siin.

Friday 10 August 2018

Poekotid



 Koristasin natuke oma kangajääkide jalust ning tegin kohalikule loomakaitsele mõned poekotid loosimiseks.

Monday 6 August 2018

Diivani värskendamine

Meie diivan oli suur, hall ja igav. Kuna meil on kodus loomaaed, siis olid kogu aeg ka kassi-ja koerakarvad näha, lisaks veel igasugused ilaplekid Duplo maiustuste järamisest, sest kõik väärtuslik kraam tuleb ju diivanile tassida. Vanade diivanikatete pesu oli paras katsumus. Esiteks käivad need hästi raskelt pealt ära ja jälle tagasi, teiseks pidime k6iki patju pesemise ajal peitma, et koer porolooni ära ei näriks või patjade sisu välja eri rebiks.
Uued istumiskatted on õmmeldud tumehallist teksariidest, need peaks kannatama nii koera kui ka tihedat pesu. Padjad pidin muidugi värvilised tegema.
 Minu kudumisnurk kus ma oma varrastega õhtuti nohistan.




Sunday 15 July 2018

Mesimummiseelik

Ostsin hiljuti...või noh, paar kuud tagasi mesilastega nunnut riiet, millest mõtlesin mehele suvise särgi teha. Ta otsustas, et tahab lühikesi käiseid, st. riiet jäi üle. Tegin ülejääkidest seeliku. Iseenesest ilmselgelt mitte kõige targem plaan kõigepealt jäägid ära kasutada ning siis alles väljalõigatud särk kokku õmmelda, aga mis teha kui näpud sügelesid.
Sellise seeliku õmblemine on lihtne. Ma õmblesin ristküliku kujulise riidetüki ühest servast kokku ning siis õmblesin ülemisse serva kolm tunnelit kummi jaoks. Kummiga oli natuke pusserdamist, jagan teiega youtube linki kus seletatakse erinevate variantide õmblemist kummiga: https://www.youtube.com/watch?v=y1ZD88zs6eU&list=PLozhEEL_eTzXDdjV4vwbcRLxG7Z895t_1&t=0s&index=7
Ma olen üldse avastanud, et kui sa õmblemisega (või muu käsitööga) jänni jääd, mine youtube ja toksi otsingusse, varem või hiljem leiad endale sobiva seletava video. Ja mis on veel parem seletamise viis, kui video? Muudkui vajuta pausile ning käivita uuesti, just nagu sulle sobib.


Uus omanik jäi igatahes seelikuga väga rahule, ülejäänud nädalavahetuse käiski sama seelikuga, mis tegi rätsepa südame soojaks💓

Saturday 26 May 2018

Poolik asi- kassipadi

Olen mõnda aega vaadanud et praegu on "popp" pere, lemmikloomade jms piltide tikkimine ja hakkasid endal ka näpud sügelema. Ei mäletagi, millal viimati tikkisin. Proovisin erinevaid saite, aga jäin pidama Pixel-Stitch.net -i peal. Laadisin kassipildi üles ja isegi niidinumbrid olid juba ette antud. 


Minu tikkimise suurus on 120x117 ristpistet, kokku 37 värvi. Seda saab ka ise valida, kas veel suuremat, väiksemat, rohkem või vähem värve. Taustaks valisin ise teised värvid, aga muidu pean ikka plaanist kinni. Pool patja veel tikkida.
Pidin leidma ka viisi, kuidas niidid sassi ei läheks.

Wednesday 23 May 2018

Elutoa kardinad

Ostsin talvel meile uued valged kardinad. Lõikasin natuke lühemaks ja kastsin otsapidi värvi sisse. Sellega oli päris palju mässamist, sest torkasin värvi sisse 6 kardinat korraga, et ikka värvipiir ühekõrgusele saaks. Pärast üritasin ka kõiki kuut korraga loputada, õnneks oli abiline lähedal, muidu ei teagi kuidas hakkama oleks saanud.


Monday 21 May 2018

Rebasekleit

Kleit sai õmmeldud ühele sõbrannale, seepärast riidepuul ripubki. Muidu peidus olev seljalukk sai seekord valitud just silmatorkav.


Saturday 19 May 2018

Käpikuid läheb alati vaja

Mu emaema oli suur kuduja kellel riidekapi põhjas alati kilekoti täis uusi omanikke ootavaid sokke ja kindaid oli. Endal päris kilekotiga neid veel varuks pole, aga kui juba kindamustrid ja -vardad välja on otsitud, siis tavaliselt trein ikka 2-3 paari enne, kui vardad ja lõngajäägid jälle ära panen.

Wednesday 31 January 2018

Kolmnurkadest kolmnurkne sall vol.2

Tühjendasin lõngakotti ja kudusin uue õlasalli. See läheb kingikotti, sest endal on mul sallisahtel juba punnis. Varem olen endale ka analoogse salli teistes värvitoonides kudunud. Esimese salli juures on ka kudumiskirjeldus.


Sunday 28 January 2018

Käpikuhooaeg

Mees teatas äkki, et koeraga jalutamiseks oleks tal uusi käpikuid vaja. Otsisin kohe oma lõngavarudest parajaid jääke ning treisin 2 uut kindapaari. 
See koekiri on mu lemmik, olen seda varem ka kasutanud. Võtan kolm silma kokku ning kasvatan neist 3 uut silma, neljanda silmuse koon parempidises koes ning siis alustan uuesti kolme silma kokkukudumisega/kasvatamisega. Järgmise ringi koon parempidiselt. Kolmanda rea teen nagu esimese, ainult et alustan parempidisega ning siis võtan kolm kokku. Ma kahjuks ei leia üleskirjutatud mustrit.
 Sinepivärvilised kindad on ikka hästi lihtsad. Kogu värk on parempidises koes. Vanasti ma sellist värvi lõngu poleks ostnudki, imelik mis kõik vahepeal meeldima hakkab.