Wednesday 3 December 2014

Nõelaga viltimine - jõuluehted ja tassisoojendaja

Meil käisid nädalavahetusel hästi toredad külalised ning üks külalistest ütles käsitööst rääkides möödaminnes, et nõelaga viltimine on jube lihtne, mille peale ma kohe mõtlema jäin. Eile sai külalised rongi peale pandud. Peale seda seadsin jalad otsejoones käsitööpoodi, et viltimiseks vajalikud vahendid osta ning seda "lihtsat" asja proovida.
Viltimiseks on tarvis viltimisnõela, mida on vist küll vähemalt kolmes erinevas "suuruses"- peenike, keskmine ja jäme. Nõela kasutamiseks on tarvis käepidet, poroloonist alust ning viltimise villa. Kaunistamiseks saab ka kasutada lõngajääke, mis viltimist taluvad.

Nagu iga muugi tehnikaga on ka viltimist tarvis harjutada enne kui meistriks saab. Netist leiab igasuguseid ilusaid vilditud meistriteoseid, minu esimesed katsetused on väga lihtsad.
Minu esimesed katsetused olid kuuseehted. Seene krae ja lepatriinu silmad tegin pärlitest.

Kui juba käsi soe oli, kaunistasin oma hiljuti väikseks pestud alpakka lõngast mütsi ära. Endisest mütsist sai tassisoojendaja. Kaunistamise järge ootavad kootud ja vilditud lõngajääkidest kindad, nendest tulevad pildid järgmine kord.



No comments:

Post a Comment