Thursday 5 February 2015

Mahlane shokolaadikook


Antud kogusest tuleb ahjupannikook, kes tahab viisakat ümmargust shokolaaditorti, võib pool kogusest segada. Shokolaadikooki võib ka sügavkülmikusse panna, st suur kogus raisku ei lähe (kui tõesti ära ei jõua süüa). Minu mehe sõnul on see parim ja mahlasem shokolaadikook mida ta senimaale saanud on.

  • 400 gr võid
  • 4,5 dl vett
  • 8 spl kakaod
  • 9 dl suhkrut
  • 9 dl jahu
  • 2 tl. soodat
  • 1tl. soola
  • 4 suurt muna
  • 2 dl hapukoort

Glasuur:
  • 150 g sulatatud võid
  • 6 spl piima
  • 4 spl kakaod
  • 350 g tuhksuhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Asjade käik:
Ahi 200 kraadi, küpsetusaeg ca.30 min.
Aja vesi ja või potis keema. Lisa kõik muud ained (peale muna) Klopi munad kergelt lahti ning lisa kõige lõpuks, enne tiri pott tulelt ära.
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud sügavale ahjupannile.
Sega kõik glasuuri koostisosad. Kui kook on valmis ning veel soe, torgi kahvliga augud sisse. Jaota glasuur ühtlaselt ning katsu ära kannatada, kuni kook jahe on. Meie ei olnud nii tublid ja lõime enne noa sisse.

No comments:

Post a Comment