Friday 8 May 2015

Kosmeetikakott, reisitasku, pinal - mida parasjagu tarvis on

Facebookis jagas üks käsitööhuviline lahkelt linki http://home5-1.sfglobe.com/2015/05/01/kRj/?src=fbfan_41115 kuidas lihtsalt ja kiiresti erinevaid kotikesi õmmelda. Liimimine tundus mulle natuke kahtlane, kui kaua liimitud tekstiil ikka vastu peab. Nii et minu kotid on õmmeldud. Esimese koti õmblesin ühekordse, mis jäi minu meelest liiga liru. Mina õmblesin hoopis topeltpika riba vastasotsad kokku ja triikisin ära.
Siis keerasin tekstiili teist pidi ning triikisin uuesti ära. Õmblus jääb lõpuks koti siseküljele ning mitte just täpselt keskele. Juhul kui alumiste nurkadega edasi vigurdada tahab (vaata videot), siis ei pea paksu õmbluskohaga jändama.
Kinnitasin luku enne õmblemist nõeltega kinni. Liiga pika luku lõikasin lihtsalt lühemaks ning õmblesin otsast kinni, et lukk lahti ei vajuks.
Enne küljeõmbluste kinni õmblemist tasub lukk lahti teha, muidu on pärast kena kott küll, kuid tagurpidi ja kinnise lukuga.
Kui kott juba valmis on, siis võib ka natuke kaunistada.



Mehe vanaema käest sain kevadel hunniku vanu kangaid, see must-valge võlus mind kohe ära, 80-ndad ja kivipesu tulid meelde.


No comments:

Post a Comment