Sunday 17 February 2019

Õmblusniidist

Kui uue õmblusmasina ostsin, avastasin kui palju tundlikumad uued mudelid on. Kiire vahemärkusena olgu öeldud, et tahaks endale ühte masinat veel, vanemat mudelit, robustset ja lollikindlat, millega saaks paksemaid materjale õmmelda,
Esiteks koguneb uue masina alla tolm hulga lihtsamalt, nii et tasub ikka aeg-ajalt pooliplaat lahti kruvida, et siis masin jala alt tolmust puhtaks pintseldada. Teine oluline asi on niidi valik. Mul on emast hunnik niite jäänud, mida vana masin ilma protesteerimata ilusasti õmbles. Uus masin aga reageerib igasugustele sõlmekestele ja ebatasasustele palju kiiremini ning mõni niit katkes lausa iga 20 cm tagant. Nüüd kasutangi nüüd vanu odavaid suvalisi niite enamasti ainult käsitsi õmblemisel, õmblusmasina jaoks ostan hetkel Gütermanni niite. Leidsin netist ka poe kust neid niite  hulga soodsamalt saab, kui meie kohalikust õmbluspoest, see viimane märkus on siin rohkem minu säästliku hinge rõõmustamiseks.
 Nii et kui su masin palju streigib, niit katkeb, pisteid jääb vahele või/ja tolmu kogub, siis tasub nn.kvaliteetniiti proovida. Gütermann, Mettler, Aurifil, SuperiorThreads on mul silma jäänud, aga häid niiditootjaid on kindlasti veel. 


No comments:

Post a Comment