Friday 17 July 2015

Baretid ja mütsid

  


Kõige viimase, roosa bareti muster:
 Lehtedega, rohelise bareti muster on pärit Dropsist, M1. http://www.garnstudio.com/lang/ee/pattern.php?id=3521&lang=ee

Kõik  viis mütsi pidid baretid olema, aga kaks neist ei tahtud baretiks saada. Lilledega "barett" oli esimene katsetus ja täpselt õpetuse järgi tehtud, ma ei saagi aru miks ta mütsi kuju võttis. Teised tegin juba rohkem oma plaani järgi. Kasutasin 3,5 vardaid ning roosade peakatete jaoks Drops Babymerino ning Drops Kid-Silki lõnga. Hall on Babymerino ilma karvase Kid-lõngata ning samblaroheline on Abakhanist ostetud ilus Ekstra Merino mida müüdi poole hinnaga.

Varda peale võtsin lõnga 80-90 silmust, sõltuvalt kas oli kaks või üks lõng kasutuses. Kudusin 10 parempidist rida, siis üks pahempidine ning siis jälle parempidi kude 10 rida. Sellest sai pärast kokku õmmeldes peaümber hea tihe võru.
Siis kasvatasin igast viiendast silmusest 2. Kudusin 2 rida ning kasvatasin igast 6-ndast silmusest 2. Sõltuvalt tujust ja mustris olevast silmuste arvust oli bareti laia osa peal 110-120++ silmuse ringis. Kudusin 25 rida max silmuste arvuga enne kui jälle kahandama hakkasin. Kahandasin mustrist sõltuvalt kuidas kõige parem tundus, iga 10-12 silmust, pikemat vahet kahandatavate silmuste vahele ei jätnud. Iga kahandamise vahele kudusin 2 rida. Kui 2 kokkukootava silmuse vahele jäi ainult 1 silmus, siis kudusin ühe tavalise rea enne kui uuesti kahandama hakkasin. Siis kahandasin juba iga rea peal, kuni varrastele jäi neli silma. Nendest tegin 6-8 realise "antenni".




No comments:

Post a Comment