Friday 23 October 2015

Ise tehtud, hästi tehtud - huulepalsam, kätekreem ja deodorant

Täna tegin midagi eriti toredat. Kolm päeva tagasi tellisin netist kraami ja täna jõudis kõik see kohale. Aroomiõlid, roosa meigipulber millest saab nii lauvärvi teha kui huulepulka toonida. Suured chipsid on kakaovõist, väikesed kollased on mesilasvaha nööbid. Topsikeses on lanoliin. Lisaks olin veel toidupoest valmis ostnud kookosrasva, soodat ning õli.
Ise olen oma uute toodetega väga rahul ja katsetan kindlasti veel. Nüüd olen end sohvale sättinud, reedeõhtune vein käes, huuled "palsameeritud" ja käed kreemist pehmed nagu beebil. Mida sa, hing, veel ihaldad.
Enne alustamist lugesin natuke netist mis milleks hea on. Mesilasvaha teeb tooted tugevamaks nii et need soojaga kohe püdelaks ei vajuks. Samas kui vaha liiga palju lisada, saab huulepalsam liiga kõva ning kreem jätab nahale kileja kihi.
Lanoliin on lambavillast toodetud rasv mis sarnaneb väga meie naha rasvainele ning imendub selle tõttu kiiresti ja tõhusalt naha sisse seda kaitstes ja niisutades.
Mesilasvaha ja rasvad tuleb sulatada kuumaveevannis.


Huulepalsam:
6 gr mesilasvaha
5 gr kakaovõichipse
1 tl kookosrasva
0,5 tl lanoliini
noaotsatäis roosat kosmeetikapulbrit
mõned tilgad (vanilje)aroomiõli
Rasvad/õli/vaha sulatada kuumaveevannis, lisada värvaine ja aroom. Lugesin kuskilt et värvi andmiseks võib natuke ka nt. huulepulgast lõigata. Valamisega peab suhteliselt kiire olema, palsam taheneb kiiresti.

Kätekreem:
2 spl kreeka pähkli, oliivi vm õli
2 spl kakaovõichipse
1 spl lanoliini
1 spl mesilasvaha
mõned tilgad (shokolaadi)aroomiõli

Rasvad ja vaha veepotis sulatada, lisada õlid ning aroom ning valada purki.

Kodune deodorant: 
3 spl kookosrasva
1 spl mesilasvaha sulatada kuumaveevannis.
Lisa juurde soovitud aroomi.
Sega omavahel:
2 spl soodat
2 spl kartulitärklist
Sellele sega sisse sulatatud mass.

Mina kasutasin vana tühja deodorandipakendit, kogusest jaguski ühe pakendi jaoks, natuke kuhjaga. Valamisega peab veel kiirem olema kui huulepalsami puhul, sest deodorant taheneb ahvikiirusel.

No comments:

Post a Comment