Friday 18 August 2017

Kastitegu

Suvel on maal tore sõita jalgrattaga, isegi sellise vanuriga nagu minul. Eriti hea kui on suur ja lai pakiraam kuhu saab toetada nii taguotsa kui ka midagi muud mis transportimist vajab. Jube ebamugav on aga vänderdada rattaga kott näpus või lensule toetudes vastu jalgu tilberdamas.

No võiks ju osta poest rattakorvi kuhu oma nodi ära toppida, ehhh... ratta kontseptsioon ei luba. No kuidas sa paned vanale sõjaväe jalgrattale mingi moodsa traadist korvi. Võtsin siis poe tagant kaks vana puuviljakasti ja tegin kahest ühe. Kuna kasti mõõdud olid liiga suured, siis alustuseks lammutasin ühe otsa lahti. Järgmiseks mõõtsin välja sobiva pikkuse ja saagisin ülejäägi maha.
Külje"lauad" ( pigem pilpad) olid kinnitaud traadist klambrimoodi asjadega, sama ärasaetud osa järgi said märgitud augukohad põhjale. Doonorkasti küljest said võetud veel paar lippi et uue kasti äärekõrgust kasvatada ja siis kruvidega naks naks ja tehtud.


Veidi tumedama värvi saab see kast ühel päeval aga selline ta siis hetkel on. Vähemalt ei töllerda kompsud jalus enam. Kinnitamiseks olen kasutanud sellist kahest otsast konksuga kummi. Töötab.
 

No comments:

Post a Comment