Thursday 10 August 2017

Laimilimonaad

Mulle meeldib väga india köök. Meie linnakese india restoran pani aasta alguses pillid kotti, seega olen ise hakanud järjest rohkem india toite tegema. Suisel ajal jagan teiega karastavat laimilimonaadi retsepti, mis sobib niisama kosutuseks kui ka söögi kõrvale, sest nagu klassikud ütlevad- mis sa ikka kuiva larbid.

8 spl pressitud laimimahla
1dl suhkrut
1cm värsket ingverit
2 dl vett

1.l mullivett
Piparmünti

Muuseas, ingverijuurt ei maksa koorida, vaid tasub lihtsalt teelusikaga koor maha kraapida. Uhmerda ingver pehmeks, et mahlad välja tuleks. Sega koostisained keeva veega (v.a. mullivesi ja piparmünt) ning lase suhkrul sulada. Sõelu ingver välja. Kui konsentraat on jahtunud, sega kannus mulliveega ja lisa ohtralt jääkuubikuid. Piparmünti ka silmailuks.

No comments:

Post a Comment