Sunday 15 September 2013

Et kael soojas püsiks

Vahepeal on mul muude asjade seas valmis saanud ka paar kaelasoojendajat ning roosa alpakka lõngast sall. Kaelasoojendaja mustri saab paari euro eest osta siit blogist, muster on lihtne ja geniaalne. Ma esimese heegeldasin, aga kuna suur heegeldamise fänn pole, siis järgmiste keskosad juba kudusin. Kasutasin Dropsi alpakka lõnga ning pärlikudet. Servad ja paelad ikka heegeldasin. Kauni kaela puudumisel tuli pildistamiseks kasutada jahupurki.

Sall on kootud käpa mustri järele, aga kuna kudumisest on juba mõni aeg möödas, siis ma enam täpselt ei mäleta, millist käpamustrit ja millist serva ma täpselt kasutasin. Ma elan nimelt sellises luksuses, et mul on nüüd lausa kaks suurt uuemat pitsimustri raamatut, ning kaks päritud pitsimustri raamatut. Kui uus salliraamat augusti lõpus müüki tuli, siis ootasin seda sama ärevalt, pangakaart näpus, nagu mõni ootab oma iidoli kontserdi piletite müügialgust. Nüüd on Helga Rüütli salliraamat mulle juba Norra järgi jõudnud ning olen seda oma elukaaslase meelelahutuseks õndsa ilmega mitu korda lapanud. Piinan ka teda vahepeal (näe, vaata, kui ilus!!), kui ta rumala peaga liiga lähedale istub. Siis ta vastab kannatlikult -mhmh.

 

Talve tulekuks

Beebitekk Drops Alaska 100% villasest lõngast sõbrannale, kes kolib Teravmägedesse. Külmas kohas peab selline asi ikka paks ja soe olema. Mingit mustrit mul ees ei olnud. Keskmine ruut on kootud pikkadel varrastel. Siis võtsin silmad ringvarrastele ning igal teisel ringil kasvatasin nurkadest 2 silma juurde. Iga värvivahetusega lappasin vanu silueti lõikelehti, et uus muster leida. No ja siis alati armsad mummud vahele. Serv on heegeldatud.

Viimase pildi pealt on mustreid natuke paremini näha.
Peale kudumise olen ennast lõbustanud betooni valamisega. Talvel on ikka mõnus küünlaid põletada. Betooni valamine on lihtne, kasutatavad kausid ja küünlad on enne ainult vaja õliga kokku määrida. Proovisin kasutada ka konservipurke, sinna toppisin pikad küünlad. Minu kasutatud purgid olid lainelise plekiga, nii et pärast tuli purgid ümbert ära lõigata. Nood küünlajalad läksid Loomakaitse loterii auhindadeks enne, kui mul meelde tuli pilte teha, nii et ehk teine kord.
Välguga tehtud pildi pealt on paremini näha. Teeküünlad ladusin juhuslikult, tagumikud uppis, kausi põhja. Enne pintseldasin nii kausi kui küünlad toiduõliga kokku. Tõstsin ettevaatlikult tsemendi peale ning lasin paar päeva seista.