Friday 29 May 2015

Kassidega käpikud

Jälle käpikute kudumine käsil  et saaks oma lõngakorvi tühjendada. Kindad annetan loomakaitsele, saab jõululaadal müüki panna.
Ehk saab laadaks veel mõni paar juurde kootud.
 Lõpuks ronis see kõige tähtsam ka pildile.

Wednesday 20 May 2015

Saak täikalt - serveerimiskäru õue

Meie linnas on 2 korda aastas suur täika kust vedamise korras saab väga taskukohast kasulikku ja vähem kasulikku kraami. Sel aastal jäi mul näppu ilus aiakäru mis on ilmselt päris vana - rattad on puust ja kogu käru kräuksus päris korralikult kui ma sellega tund aega laadal ringi kärutasin ja kaupa uurisin enne kui kassani jõudsin.
Käru saab kokku panna ning talveks kuuri alla tõsta, selle avastasin alles peale ostmist kui kogemata õigesse kohta müksu andes kogu käru end ise kolinaga kokku pakkis. Nüüd on plaanis käru suve jooksul paadivärviga üle võõbata, siis peab see veel aastaid vastu.
Sel aastal (ja ilmselt ka tulevatel) postitan ilmselt päris palju aiapilte. Meie maja sai sel aastal 1.aastaseks ning aia asemel on hetkel veel kruusahunnik. Krunt pole just väga suur, 450 m2, aga planeerimist tuleb ehk seda rohkem sest tahaks ju võimalikult palju toredat ära mahutada. Ei jõua ära oodata millal pihta saab hakata!

Sunday 17 May 2015

Pleedi uuenduskuur ja istumisalused

Eelmisel kevadel leidsin täikalt suure villase teki, millel ühel pool servas oli plärakas, mis pesus välja ei läinud. Tekk ootas oma aega ja võttis riiulil ruumi 12 kuud. Kuna tekk oli niigi ebanormaalselt pikk, siis lõikasin selle väiksemaks ja äärestasin käsitsi ära. Väike tikand ka peale ning saame nüüd endale uue mõnusa pleedi diivanil lösutades peale tõmmata.


 Äralõigatud osa oli aga niipalju suur, et mina muidugi ära ei raatsinud visata. Lõikasin hoopis kahekordsed ristkülikud, tikkisin igaühele pildi peale- inglitega ühele, suusataja teisele ning öökullid pere kolmandale liikmele, et talvel suusatamas käies ja pausi tehes hea istumise alla oleks panna.



 Ja kuna ikkagi veel jäi jupike villast üle, tegin ühe väikese mati ka annetuseks meie kohalikule loomakaitsele, saab loteriivõiduks kasutada.

Wednesday 13 May 2015

Konservipurkidest lillepotid

Sain töö juurest köögist suuri konservipurke:
Mees puuris purgi põhja ka mõned augud kust üleliigne vesi välja pääseb. Plekk on muidugi nii õhuke, et haamer ja suur nael teevad ka töö ära. Lõikasin paberist vana hea lumehelbekese, kleepisin selle pisikeste teibitükkidega paarist kohast purgi külge:
Ehituspoest ostin meelepärast värvi spraypudeli:
Ja siis kõige lõbusama osa juurde- taimi istutama :)

Friday 8 May 2015

Kilekotitasku

Pole just eriti suur töö, aga tulemus on väga praktiline. Mees tegi kööki toredad riiulid, tegin konksu otsa riputamiseks kilekotitasku. Mõlemasse otsa tegin püksikummi jaoks tunneli, ülemisse natuke lõdvema, alumisse otsa tihedama, et välja tirides kogu kupatus kaasa ei tuleks.

Kosmeetikakott, reisitasku, pinal - mida parasjagu tarvis on

Facebookis jagas üks käsitööhuviline lahkelt linki http://home5-1.sfglobe.com/2015/05/01/kRj/?src=fbfan_41115 kuidas lihtsalt ja kiiresti erinevaid kotikesi õmmelda. Liimimine tundus mulle natuke kahtlane, kui kaua liimitud tekstiil ikka vastu peab. Nii et minu kotid on õmmeldud. Esimese koti õmblesin ühekordse, mis jäi minu meelest liiga liru. Mina õmblesin hoopis topeltpika riba vastasotsad kokku ja triikisin ära.
Siis keerasin tekstiili teist pidi ning triikisin uuesti ära. Õmblus jääb lõpuks koti siseküljele ning mitte just täpselt keskele. Juhul kui alumiste nurkadega edasi vigurdada tahab (vaata videot), siis ei pea paksu õmbluskohaga jändama.
Kinnitasin luku enne õmblemist nõeltega kinni. Liiga pika luku lõikasin lihtsalt lühemaks ning õmblesin otsast kinni, et lukk lahti ei vajuks.
Enne küljeõmbluste kinni õmblemist tasub lukk lahti teha, muidu on pärast kena kott küll, kuid tagurpidi ja kinnise lukuga.
Kui kott juba valmis on, siis võib ka natuke kaunistada.



Mehe vanaema käest sain kevadel hunniku vanu kangaid, see must-valge võlus mind kohe ära, 80-ndad ja kivipesu tulid meelde.


Sunday 3 May 2015

Poekotid

Kuna õmblusmasin juba välja on tiritud, siis tegin nädalavahetusel kohe mitu poekotti, paar tükki endale, ülejäänud loomakaitsele loosivõitudeks. Punaste paeltega ning lillade lilledega kotid on tehtud vanadest kardinatest. Punaste paeltega kotile läksid isegi kardinarõngad kasutusse. See kott sai ka "korralikum" - sees on vooder, külje peal ja põhjas laiendusriba ja puha. Ülejäänud poekotid on lihtsamad ning koti peale kulub ehk kokku  tunnike, kui kaasa arvata detailide kallal nokitsemine.





Lapitehnikas kahepoolne põll

Asi on ilmselt vanuses, aga ma olen viimasel ajal hakanud põlle kasutama. Säästab riideid. Nüüd tegin endale ise uue kahepoolse põlle, st. keera ette kumb pool tahes, ikka näeb ontlik välja.

Saturday 2 May 2015

Lihtne soni

Kevadises Käsitöö numbris oli soni lõige, nüüd on kaks tulemust käes. Esimene proovimüts sai tehtud vanadest teksadest. Nokk jäi piisavalt tugev, kui mõlemale poole tugevam liimiriie külge triikida. Noka õmblesin ka mütsi külge kolmest kohast (noka ots tuleb mütsi esiosa külge paari pistega kinnitada, jääb ilusamalt istuma), mitte ühest nagu mustrilehel kirjas, siis istus ilusamalt. Samuti muutsin teist mütsi õmmeldes nokka väiksemaks ja ümaramaks, esimese nokk jäi liiga nokkmütsi moodi suur ja kandiline.