Thursday 31 December 2015

Lambi värskenduskuur

Pimpisin sel nädalal meie elutoa lampi. Hea lamp, aga seest sama tume kui väljast ning andis liiga vähe valgust.
Kõigepealt teipisin augulise osa kinni. Kuid peab etteruttavalt mainima, et ikkagi lekkis läbi. Oleks ma kohe peale pintseldamist teibi eemaldanud, oleksin saanud kuldse värvi kergelt maha pesta. Selle asemel molutasin järgmise päevani kuni värv kõvaks kuivaks ning siis pidin lapi ja küürimispastaga pikalt nühkima, lisaks veel sukanõelaga urgitsema et kõik nurgad puhtaks saaks.
 Värvimiseks kasutasin maalripoest ostetud punakat kuldvärvi. Ühest purgikesest jagus kaheks kihiks.
 Raske on pilti teha kui pirn otse silmaauku särab, aga mingi mulje siiski jääb.

Tuesday 29 December 2015

Jõulupusimist - läikivad kuulid

Mulle meeldib ikka kui jõulude ajal kõik pisut läigib ja sätendab. Kotiriie on tore ja maitsekas, aga mina tahan natuke üle vindi keerata.
Mul on kohe kodu lähedal üks hobipood mis muu hulgas ka eesti lambavillast lõnga müüb. Astun sealt teinekord ikka läbi, juhuks kui ale on. Napilt enne jõule mul vedaski, penoplastist valged kuulid ja glitter olid soodukaga.

Vaja on:
penoplastist kuule
glitterit
(puidust) grillitikke või kudumisvardaid
pahupidi pööratud papist karpi/lillepotti kuhu tiku otsa torgatud kuulid kuivama panna
Pva-liimi
pintslit
ajalehte
paela
liimipüstolit
nööpnõelasid/traati
juukselakki/fiksaatorit

Nagu näha, torkasin kuulid puidust grilltikkude otsa, pinseldasin liimiga kokku ning siis raputasin glitterit peale. Pildi peal on taldrik, kuid paberileht on parem alus. Pärast lihtsam ülejäägi tagasi purki valada, ega siis raisata ei saa.
Minu tikud kuivasid jõuludeks saadud lilleseade sees mitu ööpäeva, aga 12 tunnist piisab tegelikult küll ja küll. Kui poed jälle lahti tehti, ostsin tugevat juukselakki ning pihustasin kuulid üle, et sädelus kindamini peal püsiks. Võib ka ekstra kunstipoest fiksaatorit osta, aga ma ei näe põhjust rohkem raha välja käia kui tarvis.
Täna sain lõpuks ka paelad ostetud. Alguses kinnitasin need liimipüstoliga, aga et veel kindlamini püsiks, vajutasin kõvera traadi ka sisse, ca 3. mõlemalt poolt.
 Kui kuus kuuli olin traadiga ära kinnitanud, jõudis mu aeglases ajus kohale, et nööpnõel peaks sama töö lihtsama vaevaga ära ajama. Ainult üks kuul oli veel jäänud.
 Kuna meil sel aastal jõulukuuske pole kassipoegade tõttu üles pandud,
siis kasutan demonstreerimiseks hulga magedamat varianti:
 Natuke lähedamalt ka:
 Kuna äsja valminud kuule kohe jälle ära pakkida ei raatsi, riputasin need meie teiste kuulide vahele.
 Ilusaid jõule!

Sunday 27 December 2015

Kolmnurkade lummuses

Hiljuti hakkasin lõngajääkide kulutamiseks kolmnurkasid kuduma ning nüüd olen täitsa ära tehtud. Kolmnurkadest saab ikka igasuguseid asju kududa.
Näiteks kassile magamisalus mille ka veel ära vanutasin, et paksem, soojem ja pehmem tuleks. Alumisele küljele pintseldasin 3 kihti vedelat silikooni (hobipoest, kasutatakse nt. vilditud susside all libisemise vältimiseks) et magamisalus eest ei libiseks kui kass peale hüppab.
Siis kudusin padja, Punane on vanutatud, roheline ootab järjekorras vanutamist ja nööpe.
Ühelt poolt:
Ja teiselt poolt...
Veel vanutamata padi.

Friday 25 December 2015

Nõelapadi Kaktus

Tegin endale uue nõelapadja ning siis veel ühe. Ostsin kolm hästi väikest keraamilist lillepotti, aga hinnad pannakse eriti hea liimilipakaga mida enam pealt ära ei saa ning et liimilärakat varjata, katsin savipotikesed decoupage liimi ning ajalehega. Kaktuse õmblemine käis igasuguste lõigeteta ning kõhutunde järgi. Sisse toppisin vatiini ning lõpuks liimisin kaktused poti sisse liimipüstoli abiga. Kolmas pott on veel täitmist ootamas, sellest kunagi hiljem.

Saturday 12 December 2015

Roosiline jõulupärg

Umbes aasta tagasi heegeldasin lõngajääkidest hunniku roose mis siis kotis jälle oma aega jäid ootama.Vanast ajast oli ka üks alastikistud rõngas alles hoitud, lisaks otsisin välja ribadeks lõigatud stretshlina ning liimipüstoli. Valmis rõnga asemel saab kindlasti ka ise vitstest või traadist keeratud rõngast kasutada.
Mätsisin liimipüstoli abiga tekstiili ümber, siis liimisin ühtlaste vahedega heegeldatud roosid tekstiili peale. Lõpuks kaunistasin pärja veel emast jäänud plastmassist väikeste jõuluehetega, samuti liimipüstoli abiga.
Enne jõulukerade kleepimist jõudis meie punapea vagurat nägu tehes uue huvitava asja ära testida. 
Riputamisaas on tekstiili külge heegeldatud. Nüüd tuleb veel ukse külge konks keerata ning jõulukaunistus ongi õiges kohas.
Lõpuks leidsin ühest poest traadi peale aetud läikivaid tähekesi ka.

Wednesday 9 December 2015

Jõulumeeleolus - jõulukalender

Tegin meie pere kõige nooremale, st. oma mehele, jõulukalendri. Lihtne ja odav, ei mingeid konksusid ja õmblemist. Jõupaberit, paela ja augurauda, ning muidugi täidet pakkidele. Sisu on ju ikka välimusest olulisem??! ;)