Sunday 28 June 2015

Lipsud

Lihtsad lipsud lastele juustesse või lõua alla. Lipsuosa: 16x30 cm tükk õmmelda pikka külge pidi pahupoolelt kokku. Siis ümber pöörata ning otsad jälle kokku õmmelda. Väikse tükiga teha sedasama. Siis õmbluse osa keerata sissepoole. Püksikumm pikkusega 30-35 cm ajada lipsu alumiselt poolt läbi ning siis nurkadest kinni õmmelda.


Monday 15 June 2015

Uneprillid mustade ööde austajatele

Kahekordsete uneprillide sisekülg on välja lõigatud pehmest mustast fliisist. Pealmise külje peale tikitud silmad on vaba käega tehtud, silmamunad kunagi kangapoest ostetud. Kantpael on ka laisa inimesena kangapoest ostetud, pea taha käib kummipael. Õmblemine käis suhteliselt kähku, kuigi kaunistamine oli ikka kõige lõbusam osa.

Nikerdamist üheks õhtuks - moosipurkidest küünlatopsid

Tegin kingituseks mõned topsid. Vaja ainult lõngajääke, natuke heegeldamisoskusi ning eri suuruses tühje moosipurke. Küünlatopsi põhja soovitaks veel soola/riisi vms panna, siis on hiljem küünlarasva lihtsam eemaldada ning teeküünal püsib kindlamalt õige koha peal.



Wednesday 10 June 2015

Monday 8 June 2015

Keraamikakursus

Käisime mehega keraamikakursusel, kahel 4-tunnisel õhtul sai savist mätsida, siis oli 3 tunnine glasuurimisõhtu ning lõpuks tuli oma nodil järel käia. Kujutasin ette, kuidas see on meie aeg koos midagi lõbusat teha, ja oli ka, kuigi tegelikkus pole kunagi see, mis endale ette kujutad. Esimesel õhtul oli Finn uimane ja vähetootlik, sai valmis ühe teekruusi. Teisel mätsimisõhtul oli mu mees üldse komandeeringus ning ma ise sain ainult lühikest aega saviga mängida, sest meil oli kodus narkoosis kass kellest ma ei julgenud pikalt eemal olla.
Aga tulemused olid kahe peale sellised:
Kuigi tulemused on ehk vähe kunstilised ja kui saaks, siis teeks uuesti ja teistmoodi, siis oli ikkagi tore taas kord saviga mängida.

Plaatimine on käkitegu

Panin teist korda elus plaate seina, seekord harjutasin kätt meie üürikas. Järgmisel korral võtan ette meie enda köögiseina. Kuigi värv on sama tagasihoidlik ja valge, siis on plaaditud sein kuidagi mõnusam kohe. Ostsime 2 m2 jagu plaate, mõned läksid lõikamise käigus katki, mõne lõikasime valesti- aga lõpuks jagus just täpselt, viimane plaat läks viimasesse vabasse kohta. Vedas!
Aga plaatimine pole mingi kunsttükk, mõnus lõõgastav töö ja tulemus on kohe näha.
Enne:
Ja pärast:) :