Thursday 28 March 2019

Titatekk

 Mulle ikka millegipärast meeldivad kõige rohkem lihtsad ruutudest lapitekid. Siin on üks titatekk hiliskevadisele lapsele.

Friday 22 March 2019

Uus särk mehele

Tegin mõni nädal tagasi mehele uue pikkade käistega ... pluusi? T-särk see ju ei ole, aga tegelikult mitte ka pluus... Olen paar korda mehele tehtud T-särke ka näidanud, aga mitte kaugeltki kõiki. Tegelikult on tal juba enamus riidekapis olevatest t-särkidest ja pikakäiselistest minu tehtud. Esiteks meeldivad talle sellised naljakad mustrid, teiseks pidid isetehtud särgid palju pehmemad ja mõnusamad olema kui poe omad. Nüüd nägin oma netipoes jälle uusi loomadega jersey- kangaid müügil ja Finn soovib veel 2-3 paari pikakäiselisi juurde.

Monday 11 March 2019

Lugemist, kuulamist ja vaatamist


Viimasel ajal pole olnud võimalust õmblusmasina taga istuda, küll aga tellisin endale veebruaris mõned raamatud. Mul pole just standardne keha ning iga kord endale midagi õmmeldes näen vaeva, et uut riideeset korralikult enda selga istuma saada. Olen loomulikult ka mõned asjad täitsa nässu keeranud. Igaühel on ju riideid ostes või õmmeldes mõned nõrgad kohad, millega alati arvestama peab. Minul on näiteks puusaosa paar numbrit ülaosast suurem, nii et kui mingi riideese keskkohast ja ülaosast paras on, siis ei lähe alaosa sisse või nööbid-lukk kinni. Pükste ostmine on peaaegu võimatu, kleitidega saan samuti ainult teatud mudeleid proovida, üleriietega on samuti alailma häda. Samas on ju nii palju ilusaid lõikeid saada, oskaks neid ainult õieti kohandada. Hetkel olen esimese raamatu lappamisega poolepeal (The Pattern Making Primer) ja olen ikka päris rahul. Neid raamatuid on võimalik amazon.com-ist tellida. Mul on veel paar head raamatut silma jäänud, ilmselt tellin aja jooksul need ka ära.
EDIT: Practical Pattern Making on poes tagasi, ma ei olnud raamatuga rahul. Aga ülejäänud kolme võin küll soojalt soovitada.


Olen päris palju ka Love to Sew podcaste kuulanud, seda soovitan soojalt ka teistele õmblushuvilistele. Sealt saab palju nippe ja soovitusi, lisaks on see lihtsalt üks mõnus lõõgastav kuulamine. Kes ei viitsi appe alla laadida, saab ka otse kodulehelt episoode kuulata, lisaks on iga episoodi juures palju linke ja viiteid mida ma aeg-ajalt läbi lappan. http://lovetosewpodcast.com/episodes-feed/ 

Kes aga tahab lugemise asemel rohkem youtubest ise vaadata, siis soovitaks sealt Melissa Watson’i / McCall patterns’i videosid vaadata. Melissa Watson seletab hästi põhjalikult, kuidas lõikeid (oma) mõõtudele ümber kohandada.