Saturday 15 February 2014

Uued toolikatted

Eelmisest suvest saadik on neli söögitoa tooli oma järjekorda oodanud, nüüd siis on kolmel katted vahetatud ning neljas ootab järjekorras. Heledatel polnud ju ka midagi viga, ainult et määrdus väga ruttu. Katete vahetus oli lihtsam kui ma ette arvasin, kõike kauem läks aega vanade klambrite välja koukimise peale.



Saturday 8 February 2014

Saturday 1 February 2014

Veel kindaid

 
"Koristan" ja tühjendan oma lõngavarusid ning mis on selleks veel parem moodus kui kinnaste ja sokkide kudumine. Hetkel panustan kinnastele. Esimene paar läheb jällegi loomakaitsele loteriil võiduks või laadal müümiseks. Silmamuster on pärit 2013.a viimasest Käsitöö ajakirjast. Peale kinnaste kudumist nägin ühel naisel seljas sama mustriga kampsunit, küll kahevärvilist.
Näpukad on mulle, et randmed ja liigesed ei külmetaks. Mustrid on võetud raamatust  Eesti kindakirjad (E.Lutsepp, I.Tammis).
Viimane paar on nagu rosin saia sees. Need kindad kudus sõbranna vanaema. Aga vanaema enam ei ole ning pöidlad jäid kudumata. Ilmselt sai lõng enne otsa, sest tema lõngavarudes sobrades ma päris õiget halli ei suutnudki leida. Vanaema oleks ise kudunud ilmselt ka pöidlad mustrilised. Kindad lähevad tagasi Tartusse,  lapselapsele.
Vaadake kui ilus kinda külg on kootud ja puha.