Sunday 26 April 2015

Kaltsuvaip ilma kangastelgedeta

Tegin meie vannituppa kaltsuvaiba vanadest stretshlinadest ja kulunud trikotaazhesemetest. Paar lina värvisin enne kollaseks. Vanasti tähendas tekstiili värvimine pikka mäkerdamist ja keetmist, nüüd müüakse värvi, mille paned lihtsalt koos riiete ja jodeeritud soolaga pesumasinasse ja ongi värvimistöö tehtud.

Kaltsude lõikamine käis oodatust kiiremini, patsi
punumine oli lihtsalt lõõgastav. Uued värvid punusin lihtsalt tasapisi sisse ilma midagi kokku õmblemata. Lõikasin otsad lihtsalt tipu poole teravamaks (u.10-15 cm) , et ühenduskoht liiga paks ei jääks.

Et vaip jala all väga ei libiseks, pintseldasin alumisele küljele kaks kihti silikooni. Mitte üle terve vaiba, vaid päikesekiirte moodi, keskelt alustades.
Kõige rohkem tööd oli kokku õmblemisega, tuleb meeles pidada iga järgmist ringi suuremana peale õmmelda, et vaiba asemel mütsi ei saaks.

Tuesday 21 April 2015

Näkkas - kootud villane lapitekk vanaema-stiilis

Käisin kasutatud asjade poes ja näppu jäi kott kootud lappidega, osa juba kokku õmmeldud. Korralik ja villane töö, ilmselt keegi on kadunud sugulase maja tühjendanud ning osa asju ära andnud. Õmblesin ülejäänud tükid kokku ning nüüd on vähese vaevaga mõnus vanaaegne lapitekk jalgade soojendamiseks olemas.



Saturday 11 April 2015

Abivahendid

Facebookis jagas keegi lahke inimene sokikudumiseks toredat abivahendit, et sokk õiges suuruses tuleks:

Ja ise tahan jagada linki http://www.tricksyknitter.com saidile. Kui endale seal konto teha, on lihtne mustreid käia joonistamas. Ridu saab lisada ja eemaldada, värve valida ja muuta ning siis kõik salvestada ning hiljem täiendada ja kasutada. Teiste tehtud mustreid saab samuti vaatamas käia, aga kui endal soovi jagada pole, siis saab valida, kas oma mustrid on avalikud või mitte.

Saturday 4 April 2015

Lohvakas vest vanaemale

Seda vesti oli tore kududa, esimest korda elus alustasin kudumist kaelusest ning enne ei lõpetanud, kui alumine soonik valmis.Vest on mehe isaemale jõuludeks, ei tea kas mõni veel peale minu on hakanud jõulukingitusi ette valmistama.



Uuenduskuur ronimistoolile

Pole just mingi suur ime, aga mul endal vähemalt rõõmu palju. Värvisin lõpuks meie eelmise remondi ajal äralörtsitud ronimistooli ära. Veider, kui kiiresti sellised pikaksveninud projektid tehtud saavad, kui jalad lõpuks kõhu alt välja tõmmata.