Saturday 19 April 2014

Lilleaiakirjaga sall

Kudusin endale suure sooja õlasalli. Lõng on Eestimaalt, nimi Kauni, edasimüüjaks Taani firma. Algul mõtlesin nime nähes, et siin müüakse Soome lõnga. Lõng on 100% lambavillane ning lõhnab ka nii mõnusasti lamba järele. Kasutasin vardaid suuruses 3 ning kokku kulus lõnga kolm tokki. Muster on Haapsalu räti raamatust (Saara kirjastus 2013) lk. 231 - Lilleaiakirjaga rätt.


Poekotid

Lihavõtete ajal on kodus kõige mõnusam. Olen endale õmmelnud kleidi, puudu on ainult küljelukk. Peale selle olen treinud õige mitu poekotti. Paar neist on meie enda perele, ülejäänud läheb kohalikule loomakaitsele loteriile väljaloosimiseks.

Tuesday 8 April 2014

Kolimiseelne tühjendus

Toimetan endiselt oma lõngajääkide koti kallal, sest kallist kraami ei tohi ära visata. Lammas on ju villa enda seljas kuid kasvatanud, siis on see maha pügatud, seda pestud, kraasitud, kedratud, värvitud, keritud, poodi sõidutatud....
Rohelisest jääkide kotist tuli terve lapitekk suuruses 130x150 cm välja. Kududes oli endalgi seda hea ja soe jalgade peal hoida. Tekk ongi kootud kingituseks, et kingisaajal pikkadel talveõhtutel teleka ees pikutades jahe ei hakkaks.
Viimasel pildil on usin lõngavalvur Lumepall.