Saturday 30 April 2016

Muhvita kassijahil - lõngakastid jälle punnis

Terve talve olen hoolega oma lõngakaste tühjendanud, aga paari nädala jooksul täitsin jälle vabad kohad ära. Meie linnaosa lõngapood läks vist pankrotti, viimastel nädalatel olid kõik kaubad -40%. Esimesel ringil tulin tagasi hunniku Kauni lõngadega. Kauni on Eesti lõng mida Taani firma müüb, informeeris mind kunagi müüja. Ma ei tea miks niimoodi ringiga tellitakse, aga tegemist on igatahes väga popi lõngaga, mida ma hea meelega kasutan.
Täna oli viimane päev kui pood uksed lahti hoidis ning ale oli lausa -60%. Lolli peaga läksin toidupoodi lõngapoe poolsest uksest ning välja tulles vaatasin ise ka imestusega kella, olin üle tunni aja lõngasid näppinud. Viimasel päeval enam meeletult suurt valikut polnud, aga midagi siiski.
Ostsin neli viimast tokki Hillesvågi lõngavabriku Trolli lõnga. Ise ka ei tea mis nendest teen, ehk oma mehele midagi, talle meeldib oransj.
Lisaks ahnitsesin kampsuni jagu Islandi lõnga Alafosslopi. Seda lõnga olen korduvalt katsumas käinud, aga pole raatsinud osta.
Minu "õnneks" oli paljudest lõngadest liiga vähe alles või siis värvid mis mulle ei meeldinud, nii et seekord rohkem ei ostnud. Kõik ostetud lõngad on käsipesuks mõeldud, aga ma olen varem Kaunist kootud asju villase programmiga masinast läbi lasknud ilma probleemideta.

Varrastel: "armastusekampsun"

 Mõni aasta tagasi ostsin jakiraamatu. Norra keeles kutsutakse enam-vähem kõiki keskmise paksusega eest lahti käivaid riideesemeid jakiks. Mina olin muidu harjunud, et jakk ikka on õhemat sorti üleriie, midagi kevad-sügis mantli laadset, aga nüüd olen ise ka ära harjunud kõike jakiks kutsuma. Jakiraamatus on muuseas ka üks "muhujakk", autor on Muhu mustritest inspiratsiooni saanud. Minu silm jäi kõigepealt pidama armastusemustril. Südame motiiv pole mulle kunagi eriti meeldinud, aga see-eest meeldivad väga teised kaks mis mustris on.
Kampsunijagu lõnga oli juba eelmisest aastast ootamas, isegi kudumist alustanud, kuid harutasin kõik jälle ülesse.

Sunday 24 April 2016

Istumisalused jahedaks õhtuks

Kolmnurkade kudumine mulle väga meeldib, seda on blogist ka näha. Kasutasin patjade kudumisest jäänud lõngad ära, kudusin topelt lõngaga istumisalused ning siis vanutasin masinas 40 kraadi juures ära. Nüüd jääb üle aiamööbel välja otsida ning end sinna mõnel jahedal õhtul installerida.

Thursday 21 April 2016

Selle kevade viimased käpikud

Märtsikuus sain ühelt tuttavalt kilekotitäie lõngajääke. Nendest tegin hunniku erinevaid käpikuid mis lähevad loomakaitsele müümiseks. Saadud raha eest saab paari loomakest ikka aidata.
Puudliga paar on täiskasvanute suurus, ülejäänud on lastekindad, kokku 9 paari.









Sunday 10 April 2016

Särgitrükk

Paar kuud tagasi trükkisin paar särki. Särgid on ostetud H&M-ist ning pole päris puhas puuvill, kuid minu üllatuseks püsib trükivärv väga hästi peal. Särgid on tänaseks korduvalt pesus käinud, kuid värv on sama erk. Alustuseks trükkisin mustrid, kuid pärast käisin pintsliga ka üle, et värvikiht paksem ning ühtlasem jääks.
 
 Igasuguseid täppe ja ringe on muidugi kõige lihtsam trükkida, majapidamises on igas suuruses korke ja ümmargusi otsikuid küll ja küll.


Mehele tegin pacmani särgi. Sinised triibud on kõigepealt tehtud tekstiilivildikaga ning siis joonte vahelt täidetud sinise tekstiilivärviga, nii jäi tulemus kõige ühtlasem.


Friday 1 April 2016

Tasa sõuad, kaugele jõuad - kootud padjad

Lõpuks sain oma viiele diivanipadjale uued katted kootud, just ajaks, kui väljas soojaks hakkab minema ning villast vastu ihu ei taha. Aga nüüd ei saa ma juba põhimõtte pärast neid katteid suveks ümber vahetada....
Ühe riba pikkus on 25 silmust, vardad suuruses 3. Nööpide-nööbiaukudega riba on 5 silmust pikem, st. 30 silmust. Peale kokku monteerimist vanutasin padjakatted ka pesumasinas 40 kraadi juures, et oleks tihedam ja mõnusam.
Täitsa okei padi, ütleb punapea.