Tuesday 29 July 2014

Retrokinnas naine lindudega

Kuna mustrist hõngub retrolõhna kohe kõvasti, siis said ka värvid valitud veidi psühhodeelsemad kui muidu. Muster on 1968.a Nõukogude Naise mustrilehest nr 12. Kindad ongi erivärvilised sest lõng oli värviline, kuigi üleminek läks aeglasemalt kui ma lootsin, rohelise toonini ei jõudnudki.

Saturday 19 July 2014

Jõuluettevalmistused

Jaanipäev on möödas, kaugel siis jõuludki enam on. Mina hakkasin igatahes juba jõulukingitusi kuduma. Esimene paar sai täna valmis. Muster on jälle raamatust "Eesti kirjakindad" (Lutsepp, Tammis) lk.59, muster 101.

Wednesday 9 July 2014

Naistekäpik

Pildi peal ehk tunduvad pisut plassimad kui kindad tegelikult said. Muster on raamatust Eesti kindakirjad (E.Lutsepp, I.Tammis) lk. 39, muster 75.

Tuesday 8 July 2014

Kollane sall

Leidsin Lillehammeri ühest lõngapoest ehtsat kahekordset eesti lambavillast lõnga. Kui riiulite vahel ühte lõngadest käes hoidsin ja nostalgiliselt nina vastu surusin - lõng lõhnas samamoodi, nagu lapsepõlvest meeles oli - tuli müüja ligi ja kukkus kiitma, et see on korralik villane lõng Eestist, tundub keras olles kare küll, kuid kui ära kududa siis on pehme. Nüüd olen mitu korda sama lõnga ostnud ning kvaliteediga väga rahul.Lõnga on paljudes eri värvides, nii ühetoonilisi kui mitmevärvilisi, muudkui ole usin ja vali välja.
Salli muster on Saara kirjastuse rätiraamatust. Kudumist alustab alumisest, kõige laiemast servast, äärepits ja sall kootakse ühes tükis. Väga mugav oli kududa, ei pidanud pärast monteerima ega midagi. Tavaliselt ma mustrilehti ega -raamatuid lugeda ei viitsi, aga ühest salliraamatutest jäi vilksamisi silma, et käsitsikootud asja tunneb ruttu nuppude järgi ära, neid masinaga kududa ei saa.

Saturday 5 July 2014

Space invadors käpikud

Kudusin ühele sõbrale tänutäheks käpikud. Arvutinohikule sobivad muidugi Space Invadorsi mehikesed kinda peale palju paremini kui rahvuslik muster.