Wednesday 21 June 2017

Ämma seljasoojendaja

Ämmal selg valutab ja ma sain kohe põhjust kudumiseks. Tegin talle seljasoojendaja. Kulus natuke üle 2 toki Drops Karisma lõnga. See lõng on kuidagi eriti mõnus katsuda, värvid on ka ilusad. Kahju et Drops punast villast teeb ainult teatud paksusest alates, ma tavaliselt eelistan peenemat lõnga kasutada.

Tuesday 20 June 2017

Janku janku

 
Heegeldasin saadud lõngajääkidest (kudujatele ikka tuuakse teinekord kotikesega lõngajääke siit ja sealt) jänku, mille andsin loomakaitsele edasi loosimiseks. Väike asjake küll, aga pusserdamist jagus päris mitmeks õhtuks.

Saturday 3 June 2017

"Vanad" täpilised padjad

Facebook tuletab vahest kenasti vanu asju meelde ning hiljuti kargasid seal ette mu vanad padjad mis 2012.aastal õmblesin. Padjad on tänaseks ammu ära visatud ja lukud patjade küljest maha lõigatud. Pilte uuesti nähes mõtlesin, et need on küll ühed mu lemmikpadjad olnud, ilusad värvilised. Õmmeldud õhukesest vildist. Ainuke häda oli see, et vilt kulus diivanil selja taga..vildiks, läks nupuliseks ning pealeõmmeldud mummud läksid kortsu. Kui leiaks materjali, mis paremini lösutamist ja nühkimist kannataks, oleks sellised padjad endiselt diivanil. Või kui oleks meeles vildipadjad eest tõsta ja neid ainult kaunistusena kasutada...
Kõige pealt joonistasin tekstiilikriidiga ümmargust klaasi põhja kasutades hulgaliselt ringe erivärviliste tükkide peale.
Lõikasin padja tükid välja, esitükile mõõtsin ruudustiku.

Siis kinnitasin nõeltega KAKS erivärvilist ketast üksteise peale. Iga teine paar on kinnitatud samasuunalise õmblusega. Kinnitusnõelte suunda vaadates on paremini aru saada.
 Ma tegin tookord veel paar samasugust patja ka pruuni ja oranshi põhjaga, aga nendest millegipärast pilte ei teinud.


Friday 2 June 2017

Veel natuke karpaalkanalist

Nüüd on ka teise käe opist mõni nädal möödas, täpsemalt 3 nädalat ja 2 päeva. Sama operatsioon, erinevad arstid erinevatel kuupäevadel. Paremast käest kirjutasin korra varem ka. 6 õmblust, armi pikkus 3 cm. Parema käe arm näeb peale 10.nädalat välja nii:
Aga kui vasaku käe haava esimest korda puhastama hakkasin, jäi mokk küll imestusest ripakile. Vastu vahtis 17 õmblust ja peaaegu 7 cm pikkune lõige. Sama operatsioon, aga nii erineva pikkusega lõiked. Vahet muidugi pole, peaasi et töö korralik on. Kusjuures vasak käsi paranes kuidagi kiiremini, sinikaid oli vähem, haav veritses vähem ning sain ka vasakut kätt kiiremini kasutama hakata. Vasaku käe arst oli ka käe vildikaga palju rohkem ära sodinud, läks tõesti pikalt aega enne kui see maha kulus.
5 päeva peale oppi:
3.nädalat +2 päeva:
Päris lõplik paranemine võtab aega kuni aasta, Armid on seni veel ikka päris hellad ja tundlikud ning erilisi raskusi veel tõsta ei saa (nt veepange), eriti vasaku käega, mis on ka loogiline. Samuti ei saa kätt randme peale toetada, nt rattasõidul lenksule. Ei saa nt. kääridega paksemaid asju lõigata, sest ranne ei kannata sellist surumist. Esimesel kahel nädalal peale vasaku käe lõikust mõtlesin et kas oli ikka vaja nii kiiresti uuesti opile ronida, järsku olid mõlemad käed abitult rippu ja valusad. Aga Nüüd olen küll juba päris rahul ning soovitan soojalt ka teistele, kes sama häda käes vaevlevad.