Saturday 16 July 2016

Lõpuks ometi valmis- vannitoavaip

Juba eelmisel aastal alustasin vannitoavaiba tegemist. Kõigepealt värvisin, siis lõikusin vanad venivad voodilinad ribadeks. Lõpuks ometi otsisin pooliku töö välja ning viisin lõpule. Pintseldasin veel silikooniga libisemise ärahoidmiseks vaiba alumisele poolele ka "päikese", kes siis ikka vannitoapõrandal pikali tahab käia.
Lõpuks sain ühe suure käsitöökorvi ära tühjendatud ja eest ära, see-eest on vannitoas selline uus vaip. Varem olen teise vannituppa teinud vanadest stretch-linadest sellise vaiba.

Thursday 14 July 2016

Vallatud kurvid

Eelmisel sügisel hakkasime aeda tegema, pilte näeb siit.
Selle suve alguses jätkasime poolelijäänud koha pealt. Krundi pind on küll väike, aga kui kõike algusest peale teha, kulub ikka päris palju aega, rahast rääkimata. Eelmisel aastal jõudsime püsti panna tugimüüri ühe naabri poole ning krunti tasandada.
Sel aastal värvisime maja kõigepealt ära, ning siis hakkasime oma suureks õnneks sissepääsurada tegema. Joonistused olid mul juba ammu valmis, nii et mõtlemise ja planeerimise peale vähemalt aega ei kulunud. Töömees tegi raskema töö kõigepealt ise ära ning siis laskis meid tegutsema, enne 2-3 korda seletades kuidas ja mida ikka teha.
Viimased kivid on raskemate kohtade jaoks veel välja lõikamata ning garaazhi ette veel ei saa kive panna, kuid päris suur osa krundist on siiski juba üsna valmis ning võib lõpptulemust aimata.
Tegime mulle suure lillepeenra ka, puudu on veel viimane koormatäis mulda. Kassid on muidugi väga rahul oma uue suure toaletiga ning naabrid on samuti rahul et nende lillepeenrad nüüd rahus saavad olla
Platsile on juba ka muru külvatud, eks näis kas varsti midagi üles ka tuleb. Tuvid käivad hoolega harvendustööd tegemas.
Suurte akende esist platsi pole me kogemata ära unustanud, vaid sinna tuleb plate. Ei jõua enam ära oodata millal saab sokkide väel välja istuma minna!

Lillepeenar ja muruplats tulevase plate koha pealt vaadates.

Friday 8 July 2016

Väikesed rõõmud

Kaks aastat oleme tatsunud üle pakialuse ning vedanud jalgadega esikusse kruusa, liiva, pori ja lund. Ning kirunud kasse, kes vihmase ilmaga tuppa saades eriti aktiivselt ringi kablutavad ning oma käpajälgi üle terve maja tembeldavad. Nüüd on õnn lõpuks meie õuele tulnud ning meil on päris oma trepiaste, kividest ja puha. Meil kui amatööridel läks eeltöödest rääkimata kivide ladumise ja lõikamisega oma 3-4 tundi aega. Meil on õnneks oma töömees kes raskema/keerulisema töö ära teeb, ning siis seletab mida ja kuidas teha, muidu me vist nii hakkajad isetegijad poleks. Pärast vajub veel midagi viltu kui valesti saab.

Nüüd on käsil muruplatsi ja lillepeenra rajamine, need on tegelikult juba peaaegu valmis.