Thursday 23 August 2018

Sussihooaeg ukse taga

Äi armastab mu vilditud susse, aga tema sussidega on sama lugu, nagu selle printsessiga, kes öösel salaja nugade peal tantsimas käis- augud on ruttu talla all. Ma olen talle varsti vist 10 paari kudunud, aga paari kuuga on jälle varvas ja kand tallast läbi.
Sain tasuta ühe vana nahktagi, millest uued tallad välja lõikasin, servad ära augutasin ning siis uuele sussipaarile alla õmblesin. Vaatame nüüd, kaua tal nende aukukandmisega aega läheb.



Saturday 18 August 2018

Heal koeralapsel mitu aset

Meie koeral on mööda maja mitu magamisaset, kuigi ta enamasti siiski kõige parema meelega lösutab diivanil või voodis. Esimese aseme ostsime talle loomapoest. Suure ja kalli koeravoodi. Hiljem selgus, kui ebapraktiline see oli. Koeraase hakkab varem või hiljem haisema, aga pirakat poevoodit kuidagi pesta ei saanud. Masina jaoks liiga suur, katet ka eemaldata ei saanud et eraldi pesta. Lõpuks viskasime kogu kupatuse minema. Peale seda olen Duplole ise asemeid teinud vanadest tekkidest.
Kapis seisis kasutuna selline ilus lilleline vatitekk, mille lihtsalt pooleks lõikasin ning siis käsitisi kollase serva õmblesin. Duplol on nüüd 2 uut magamisaset ja mul kapis rohkem ruumi.



Tuesday 14 August 2018

Suvine sikksakk-kleit

 Kuumade ilmade tõttu tegin endale käisteta suvekleidi. Lihtne lõige, aga uue asja õppisin ikka ära. Ülemine osa on nimelt kahekordne. Lugesin õmblemisjuhendit ja ei saanud üldse aru, kuidas kokku õmmelda. Lõpuks leidsin youtubest hea õpetuse, jagan seda ka siin.

Friday 10 August 2018

Poekotid



 Koristasin natuke oma kangajääkide jalust ning tegin kohalikule loomakaitsele mõned poekotid loosimiseks.

Monday 6 August 2018

Diivani värskendamine

Meie diivan oli suur, hall ja igav. Kuna meil on kodus loomaaed, siis olid kogu aeg ka kassi-ja koerakarvad näha, lisaks veel igasugused ilaplekid Duplo maiustuste järamisest, sest kõik väärtuslik kraam tuleb ju diivanile tassida. Vanade diivanikatete pesu oli paras katsumus. Esiteks käivad need hästi raskelt pealt ära ja jälle tagasi, teiseks pidime k6iki patju pesemise ajal peitma, et koer porolooni ära ei näriks või patjade sisu välja eri rebiks.
Uued istumiskatted on õmmeldud tumehallist teksariidest, need peaks kannatama nii koera kui ka tihedat pesu. Padjad pidin muidugi värvilised tegema.
 Minu kudumisnurk kus ma oma varrastega õhtuti nohistan.