Saturday 21 February 2015

Villased käpikud

Selline ruuduline randmeosa on mõnus, istub tihedalt käe ümber ja on soe. Natuke aega võtab, aga mulle on selline ruudutamine väga meeldima hakanud.

Saturday 7 February 2015

Koeravestid

Koera meil ei ole, aga koeraveste on see-eest nüüd mitu tükki. Suurepärane võimalus lõngajääkide kasutamiseks. Kudumine on lihtne ja käib kiiresti. Peale kaelust kasvatan silmi ühtlaselt juurde. Kõhu all paraja kauguseni jõudes võtsin alguses 8-10 silmust kokku ning siis kudusin edasi-tagasi, iga ringi pealt kummastki servast 2 silmust kahandades. Lõpuks võtsin jälle kogu alumise serva varrastele ning kudusin sooniku, et kampsun ikka ilusasti keha ligi hoiaks.






Thursday 5 February 2015

Mahlane shokolaadikook


Antud kogusest tuleb ahjupannikook, kes tahab viisakat ümmargust shokolaaditorti, võib pool kogusest segada. Shokolaadikooki võib ka sügavkülmikusse panna, st suur kogus raisku ei lähe (kui tõesti ära ei jõua süüa). Minu mehe sõnul on see parim ja mahlasem shokolaadikook mida ta senimaale saanud on.

  • 400 gr võid
  • 4,5 dl vett
  • 8 spl kakaod
  • 9 dl suhkrut
  • 9 dl jahu
  • 2 tl. soodat
  • 1tl. soola
  • 4 suurt muna
  • 2 dl hapukoort

Glasuur:
  • 150 g sulatatud võid
  • 6 spl piima
  • 4 spl kakaod
  • 350 g tuhksuhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Asjade käik:
Ahi 200 kraadi, küpsetusaeg ca.30 min.
Aja vesi ja või potis keema. Lisa kõik muud ained (peale muna) Klopi munad kergelt lahti ning lisa kõige lõpuks, enne tiri pott tulelt ära.
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud sügavale ahjupannile.
Sega kõik glasuuri koostisosad. Kui kook on valmis ning veel soe, torgi kahvliga augud sisse. Jaota glasuur ühtlaselt ning katsu ära kannatada, kuni kook jahe on. Meie ei olnud nii tublid ja lõime enne noa sisse.

Monday 2 February 2015

Vilditud korv

Heegeldasin omale korvi igasuguse vannitoanodi hoidmiseks. Viltisin ära ja siis lasin supipoti peal kuivada. Minu kogemus ütleb, et kudumine on viltimise jaoks sobivam, tulemus jääb paksem ja hoiab paremini vormi