Sunday 25 August 2019

Jäägid: body

Sorisin oma jäägikastis ja tegin pojale uue body. Muster: Minikrea 11470.

Saturday 17 August 2019

Plaanide tegemine

Rasedana olles olid suured plaanid mida õmbleks ja teeks, aga jäin hoopis voodirežiimile. Just enne seda jõudsin uue õmblusmasina osta, mida siis alles 5-6 kuud hiljem testida sain. Uut masinat demonstreerin kunagi hiljem.

Vahepeal voodis vedeledes aga tegelesin vesistamisega, seda kahte moodi. Sai ikka omajagu tönnitud halvastiminemise hirmus. Aga kui sellest aega üle jäi, siis vesistasin netis õmblusteemalisi videosid vaadates. Tellisin endale ka mitu erialast raamatut ja lugesin neid.

Samuti kuulasin õmblusteemalisi podcaste, minu lemmik on Love to Sew, soovitan tõesti soojalt. Teine hea podcast on Sewing with Threads. Olen neid varem ka maininud märtsikuises sissekandes.

Peale sünnitust olen ka natuke kangaid tellinud, aga õmmelda ei ole veel raatsinud, ootan kuna beebikilod ära kaovad. 5 kuud voodis lebades neid ikka jagub. Need 2 jersey't on erilised lemmikud, ei jõua ära oodata millal neile käärid lõpuks sisse löön.

 Lisaks olen viimasel ajal avastanud pdf- mustrid. Pdf-mustrid on reeglina nn. sõltumatute väikeettevõtjate omad, kes guugeldab indi-patterns / indipendent patterns, saab hulga vasteid. Ise olen senimaale kolmest kohast tellinud. Patternsforpirates.com., Idavictoria.no ja Hallapatterns.com. Idavictoria jerseykjole med sving - jerseykleidi lõiget oli väga lihtne kokku panna. Kõige kehvem patent on P4P lõigetel kui neid kolme tootjat võrrelda. Aga tellin raudselt pdf lõikeid tulevikus veel, mul on indiesew.com pealt juba hunnik lõikeid ära salvestatud ning olen seal leitud lemmikute tootjate kodulehtedel uurimas käinud, mida head nad veel teinud on.
Hallapatternsi lehe pealt tellisin erinevaid imetamispluuse, aga pole kahjuks tegemiseni veel jõudnud.

Pdf mustrite eelis on väga detailsed kasutusjuhendid pildimaterjaliga mis eriti algajatele abiks on. Teiseks on suurused päris suured, sest need on mõeldud normaalsetele inimestele, kes ei ole kilud. Kolmandaks ei pea postikuludele mõtlema. Ning viimaseks boonuseks on see, et võib loojatele alati e-posti saata, kui küsimusi on. Kui tundub, et ühe nt. särgi tuleb päris krõbe nt. ajakirjaga võrreldes, siis olgu öeldud, et vist küll igast mustrist on tehtud eri variante. Nt mu imetamissärgi lõikest saab ka tavalisi teha, kapuutsiga, pikkade ja lühikeste käistega, pika alaosaga jne. Välja printides saab ka reeglina osad suurused "ära kustutada", nii et väljaprinditud lehtedel ainult soovitud suurused peal on. Mustrid tuleb õiges formaadis välja printida, selleks on ka kontrollruudud olemas. Siis tuleb lehed kokku teipida ja ongi muster olemas. 

Eks ajapikku on rohkem aega jälle oma hobidega tegeleda. Samas ehk oskabki veel rohkem vabu hetki hinnata kui neid nii vähe on.

Sunday 11 August 2019

Rinnapadjad

Imetamise ajal on ikka hea rinnahoidjasse kaitsvad padjakesed panna, eriti kui ilm tuuline või jahe on. Olin ühte rikutud villast aluspesu alles hoidnud ja nüüd saingi sellest midagi teha. Villasest pesust lõikasin ühe rinna jaoks 3 ketast (lillad), keha vastu olevale poolele lõikasin puuvillase jersey jääkidest ketta ning siis õmblesin servadest kokku. Proovisin natuke eri õmbluseid servade peal, kõige ilusam tulemus jääb tegelikult tavalise sirge õmblusega. Siksakkid jms jätab serva ikka natuke loperdama.
 Osad paarid tegin ka ainult puuvillasest jerseyst, ikka 3-4x kihid õmblesin kokku. Villase asemel võib ka nt froteed kasutada, on soe ja imab hästi.

Nii saab endale ka meigieemalduapatju teha.


Thursday 8 August 2019

Särgid ja body'd

Mu mehele meeldivad "lapsikute" mustritega särgid, õnneks olen ma enamuse särgiõmblusjääkidest alles hoidnud. Nüüd saab neid jääke ära kasutada ja minile riideid õmmelda.
Lapsele õmmeldud särk. Kõik lasteriiete mustrid on Ottobre Kids väljaannetest, nende suurused on suured, st kui H&M'st ostetud suurus 62 oli Martinile paras, siis Ottobre suurus 62-s oli veel arasjagu kasvuruumi.
Õppisin lasteriideid tehes ka trukkide paneku ära. Alguses oli pusimist. Kõige lihtsam on neid panna spetsiaalsete tangidega. Haamriga toksides liiguvad trukid teinekord viltu.
 Hanesärk isale
Hanebody'l lapsele jäi kangast tiba väheks, seepärast said varrukaotsad hallid. Body peal on õiged toonid.
 Janku-janku lühikeste käistega
Ja pikkadega.

Täiskasvanute Ottobrest hakkasin just välja lõikama hommikumantlit oma mehele.

Tuesday 6 August 2019

Pikk vaikus

Pikk vaikus hakkab mööda saama, mul on jälle võimalik natuke käsitööd teha, kuigi beebi kõrvalt käib see väikeste harvade hoodena. Piltidega pole mul ka enam aega suurt jännata, varem tirisin ikka fotoaparaadi välja, nüüd on hea meel, kui on meeles telefoniga teha.

Tegin oma väikesele pojale mänguaedikusse pehmema küljealuse. Kasutasin oma puuvillaseid kangajääke, aga pärast oli karp ikka justkui sama täis, nagu polekski midagi õmmelnud.