Friday 31 March 2017

Uus vardakott

Vanasse vardataskusse ei tahtnud vardad kuidagi ära mahtuda. Tirisin lõpuks õmblusmasina välja ning tegin uue. Ma arvan et pildid räägivad enda eest, nii et vahepeal ma palju ei seleta.
Kõigepealt tegin sisekülje:


Tagantjärgi võib öelda et ülemise klapi oleks võinud pikema teha, et oleks ka alumise vardarea tipud ära katnud. Kui lapatsi ka nõksa lühema teha kui ülejäänud tasku, on hiljem äärepaela lihtsam kinnitada.
Pealmise poole õmblesin kangajääkidest mida eraldi kotti olin kogunud. Ribad õmblesin ruudulise aluskanga peale. Selle leidsin talvel kangapoes uudistamas käies. Aluskangas on päris õhuke ja mitteveniv ning lapitehnikaks täiuslik.
 Õmblesin ribad järjest üksteise peale. Peale igat õmblust peab kanga lamedaks triikima, nii et jooksmist õmblusmasina ja triikraua vahet jagus.
Kaks vana nööpi nööbikarbist ning väike jupp kummi said kinnituseks.
 Kui vardad uude taskusse üle kolisin, selgus et ikka veel suurema oleks võinud teha.


Tuesday 28 March 2017

Hooaja viimased käpikud


Tühjendasin jällegi oma lõngakotti jääkidest. Tegelikult ju vahet pole, aga soojal ajal käpikut kuduma millegipärast ei kipu. Nii et ilmselt enne sügise algust uut kindahoogu peale ei tule. Lõngajääkidest kindaid kududes koon ma tavaliselt mõlemat paralleelselt, et uue lõngaga enam-vähem samast kohast alustada, kui eelmine otsa saab.
 Mustrid on Suurest Kindaraamatust mis on üks minu suur lemmik. Nii ilusat ja head raamatut annab kaua otsida


Monday 27 March 2017

Lõikelauale tuld

Lasteaiapäevilt on mälestus kuidas kõik koos kampas, keel põses, puidust ketastele lumehelbeid kärsatasime - kettad said paelad taha ja nii valmisid suusatšempionite medalid :-) Rõõm tõdeda, et selline puidupõletamine on ka täiskasvanuna mõnusalt teraapiline tegevus. Olles sellise telesarja nagu "Breaking Bad" paadunud fänn, sai just selline asi valmis põletatud ;-)


Sunday 26 March 2017

Kaisukass

Tegin kingituseks kaisukassi, või õigemini loomakaitsele loosimiseks. Kapis oli mul fliisijääke. Joonistasin vaba käega kassifiguuri fliisile ning lõikasin välja. Õmblesin siis kokku, jättes saba kohale ca.4 cm pikkuse ava. Keerasin kassi selle ava kaudu pahupidi (tegelikult küll õigetpidi). Toppisin mänguasja vatiini täis ja siis õmblesin ava kinni, õmmeldes sinna ka saba.
 Tikkisin peale silmad ja nina silmadeks leidsin ka läikivad nööbid.

Wednesday 1 March 2017

Käpik näpik

Hea muster eri värvide kasutamiseks kui on vaja lõngajääke hävitada.