Thursday 24 November 2016

Lihtne suusamüts

Meil on siin Lillehammeris talv "täies õies", kui niimoodi tohib väljenduda. Ülepäeviti kühveldame lund, siis tuleb natuke sula et ikka libe ka oleks ning siis uus lumi peale.
Peale esimest suusatamist kudusin endale kibekähku parajalt paksu suusamütsi. Mulle meeldib viimasel ajal hirmsasti mütse pikupead kududa, siis saab kukla peale kaare teha. Sellise kaarega müts ei libise nii lihtsalt üles ning kõrvad on ilusasti soojad. Kasutatud lõng on Islandi korrutamata villane Lettlopi. Mulle hirmsasti meeldib. Lõhnab lamba järgi, käes tundub robustne ja kare, kuid peas olles on müts pehme ja mis peaasi- ei aja sügelema.
Mütsi kudumiseks mul mingit õpetust ei ole. Tavaliselt koon väikese proovitüki ning mõõdan vana mütsi pealt pikkuse. Selle mütsi puhul võtsin iga uue ringi peal ülevalt ühe silma kokku. Kui niimoodi 7 silma kokku oli võetud, võtsin kaheksanda ringi peal kokkuvõetud silmade sõlmedest uued 7 silma üles. Ning siis hakkasin jälle kahandama. Kuklaosas võtsin alguses 3 ringi peal igakord ühe silma kokku, kudusin siis mõned ringid ilma kahandamata. Kui kuklaosa parasjagu pikk tundus, tegin jälle uued silmad juurde et ülejäänud müts ühepikkune tuleks. Lõpuks õmblesin mütsi küljed kokku ja peanupu otsast samuti. Ei tea kas sai arusaadav õpetus...

No comments:

Post a Comment