Thursday 13 July 2017

Šokolaadikook peedist ja rukkist

Leidsin arvutist oma retseptihunnikust ühe huvitava koogiretsepti mida ma ei olegi varem proovinud. Niipalju kui mul meeles, siis tegemist on Eesti kõige tervislikuma talveküpsetisega 2016 mille autoriks Monika Reinberg.

Retsept siis järgmine:

3 muna
150g rafineerimata suhkrut
1/4 tl soola
100g sulatatud tumedat šokolaadi
50g purustatud pähkleid ( kasutasin India pähkleid)
100g rukkitäisterajahu
1tl küpsetuspulbrit
100g sulatatud võid
250g toorest riivitud punapeeti ( vaat mina kasutasin poes müüdavat riivitud keedupeeti ja see sobis ka suurepäraselt)


Vahusta munad suhkru ja soolaga. Sega juurde sulatatud või ja okolaad. Sega hulka küpsetuspulbri ja rukkijahu segu. Viimasena lisa pähklid ja riivitud peet. Sega ühtlaseks ja vala võitatud vormi. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Peale võib soovi korral teha kakaoglasuuri. 

Hmm, no ma usun et kui ei ütle et koogis on peet siis ei arva seda keegi ära no kui just väga ei songi taldrikus :D Kook sai imeline, mahlane, mitte liiga rammus ega magus. Eriti hea kui jätta veidi suuremad pähklitükid, mis mõnusalt krõmpsuvad hamba all ja ikka maitset ka annavad. Ühesõnaga - läheb korduvale kordamisele. 

Kasutasin 26cm läbimõõduga vormi. 

Ja tulemus siis selline. Peamine osa veidi krõbu, keskelt mõnus mahlane. Maitseb imehästi ka ilma lisanditeta.



No comments:

Post a Comment