Wednesday 19 July 2017

Värske suvine bulgurisalat ja ilusaid vaateid

Katariina ja mina oleme ilmselt suvilselt näljased, retsepte tuleb viimasel ajal rohkem, kui kudumeid. Mul on muuseas üks vest ka valmis saanud, see ootab ainult nööpe.
Senikaua jagan oma üsna alles avastatud bulgurisalati retsepti. Salat on värske ja suvine, bulguri võib hommikul likku panna ja niimoodi ootamisaega kokku hoida.

2dl.bulgurit
3 tomatit
1 kurk
hakitud rohelist sibulat
hakitud peterselli
poole sidruni mahl
4 spl (oliivi)õli
soola

Pane bulgur külma vette likku kuni see on pehme (ca 45min). Vala bulgur sõelale ja vajuta vesi välja. Lisaks võib ja bulguri puhta käteräti sisse valada ning vesi välja väänata, sest vesine salat pole just hea. Mina pressisin bulgurit sõela sees ja lasin siis veel nõrguda.
Kurk ja tomatid tükeldada väikesteks tükkideks ning siis kogu kupatus kokku segada.
Sobib süüa pitaga või siis nagu meie, grillitud liha või kala juurde.

Meil on käes puhkuse viimane nädal. Ühe nädala seiklesime mööda Norrat ringi. Üheks elamuseks oli Preikestolen`i ehk Kantsli peale ronimine. Kaljunukk meenutab fjordi poolt kõnetooli ehk kantslit, sellest ka nimi. Preikestolen on üks Norra enim külastatud turistiatraktsioon. Üks suund on ca 4 km, tõus on lausa 14-15%. Kuna sihtpunkt on väga populaarne, siis käib mäkke ronimine järjekorras. Ma pole kunagi varem looduses järjekorras liikunud, aga tasus ära.
Huvilised saavad siit veel Preikestoleni kohta lugeda .








No comments:

Post a Comment