Tuesday 7 February 2017

Jäised pudelid

Mõeldes peatselt saabuvale Vabariigi sünnipäevale ja kasutades ära hetkelist krõbedat pakaselist ilma tekkis mõte teha paar jäist tervisenapsu pudelit. Kuna pole suurema asi napsusõber, siis on ka pudelid kasinat mõõtu, no tervelt 4cl :-)

Jäätamise vormiks ostsin poest ühe väikese kõrrejoogi paki millel lõikasin ülemise külje ära, torkasin pudeli sisse ja vesi sinna otsa. Ja siis võib lisada sinna vette mida iganes pähe tuleb või näppu jääb. Mina viskasin alustuseks mõned sügavkülmast võetud mustikad - no need vajusid põhja ja andsid veidi värvi ka - ei teagi kas see on hea või halb. Ja siis lisasin mõned kuuseoksad. Vett lisades peab arvestama, et jää paisub külmudes ja kui liiga palju valada, siis võib pärast olla raskusi korgi lahti keeramisega.



Siin on ainult mõned pildid mis hetkel sellest naljast välja on tulnud, praegu "küpsevad" veel mõned asjad hanges. Väikeste pudelitega on see hea asi, et need saab sügavkülma ära mahutada olgu siis pikuti või põigiti - kui külm on oma töö teinud, siis pole enam vahet. Ja pärast lauale pannes saab pudeleid tuunida paela, kanga, traadi või millega iganes.



Üks jäälatern ka minu poolt tehtuna, toppisin sisse ka mõned heegeldatud lillemotiivid mida mul on käsitöökorvi kuhjaga jagunud. Nüüd pildi pealt vaadates paistab nagu oleks laterna peal südame kuju - no kui ikka väga hoolega vaadata siis paistab :-) see puhtalt juhus aga ju siis sõbrapäev tuletab ennast meelde.
 Ja üks uus sosku sai ka valmis, ikka kuuseteemaline.

No comments:

Post a Comment