Sunday 12 February 2017

Suur vannimüts suurele pannile

Paar aastat tagasi ostsin tüki läbipaistvat vakstut, plaan oli teha kate grillile, et ei peaks suviti grilli kogu aeg kasutamiste vahepeal varju alla tirima. Eks iga asi läheb ruttu inetuks kui ei hoia. Olen oma uhke suure küpsetusalusega sel talvel päris palju küpsetanud ning siis küpsetamiste vahepeal pole seda ära viitsinud pakkida. Aga kuna panni tuleb kasutamiste vahepeal rasvaga kergelt määrida, siis hakkab sinna tolm ülihästi kinni. Nüüd tegin grillivakstust hoopis pannile katte peale.

Kõigepealt panin panni tagurpidi kile peale ja joonistasin veekindla vildikaga peale. Siis mõõtsin paraja kauguse servade jaoks ning lõikasin vakstust tüki välja. Tagantjärgi vaatasin, et sisemist ringi poleks vaja olnud joonistada, oleks kohe võinud välimise ringi välja mõõta.
Siis otsisin karbist mitu meetrit musta püksikummi ning õmblesin selle ca 4 cm välimisest servast sissepoole, kaks ringi tegin peale. Muidugi mitte üksteise otsa, vaid paralleelselt. Oleks mul kodus laiemat kummi olnud, oleks ühest ringist piisanud. Õmblemiseks valisin õmbluse, mis sobis trikotaazhile ning lubas venimist, samuti venitasin õmblemise ajal kummi et see pingul hoiaks.
Kuna kapis on vakstut veel, siis teen suvel kindlasti ka grillile mütsi pähe. Niimoodi võib ju mida iganes katta, võib presendist ka aiamööblile mütsid pähe õmmelda.

No comments:

Post a Comment