Thursday 12 January 2017

Paksud pannkoogid kaneeliga ja ilma - lapper

Meil käisid külalised ning siis otsisin jälle oma suure elektrilise panni välja ja tegin suuri pakse pannkooke. Neid saab ilusti ka tavalise panni peal teha, kuid suurega läheb esiteks kogu koogitegu hästi kiiresti ning lisaks ei ole vaja rasvainet panni peale panna.
Paksud, õhulised ja pehmed lapid on lihtsad teha, ma ei kujuta ette kuidas nende tegu ebaõnnestuma peaks. Sarvesoola võib kindlasti ka soodaga välja vahetada, tasub vähemalt proovida.
Lapper: ca 20 tükki

4 muna
4 spl suhkrut
1 l. keefiri
1 tl. sarvesoola
1 tl soodat
1 dl. sulatatud võid
ca 500 g. nisujahu

Vahusta munad suhkruga. Lahusta sooda keefiriga ning vala sulatatud või sekka. Sega sarvesool jahuga ning sega kõik koostisosad kokku. Lase taignal pool tundi paisuda.
Tainas ei tohi väga laiali valguda, kui sai vedel siis sega veel natuke jahu sekka. Kui õhumullid üles kerkivad ning koogi servad juba tahenenud on, on paras aeg teine pool keerata.

"Lapid" peaks 12-15 cm läbimõõduga olema. Süüakse või ja pruuni juustuga (olen pruuni juustu ka Tartus lõunakeskuses näinud), või siis raputatakse või peale suhkrut.

Lappe saab ka "pimpida" kaneeliseguga uhkemaks.

Kaneelisegu:

1 dl sulatatud võid
1,5 dl pruuni suhkrut
1 spl kaneeli
1 spl suhkrut

Vala kaneelisegu kilekotti nagu piparkoogiglasuur, siis on lihtne spiraale kookidele peale teha. Lase kaneelisegul ka natuke seista, pidi parem olema kasutada kui või natuke jahtunud ja paksem on.

 Kaneelikoogid olid väga maitsvad, söökski justkui kaneelirulle. Ainuke asi mida tuli enne uute kookide pannile panemist teha tuleb, on panni pühkimine kas köögipaberi või lihtsalt puhta käterätiga (see tuleb ju pesus jälle välja). Kui panni puhtaks ei pühi, kõrbevad kaneel ja suhkur ära ning koogid saavad kibeda kõrvalmaitse.
Kui keegi teha proovib siis kirjutage mulle ka, kuidas maitses :)

No comments:

Post a Comment