Saturday 21 January 2017

Ülejääkidest nikerdatud puidust kandik

Erinevates tegemistest jääb vahel ikka üht teist üle ja päris ahju ajada ei raatsi "head kraami". Nii ma siis vaatasin tõtt ühe liimpuitplaadi jupiga mis jäi ühele kapile lauaplaadi tegemisel üle. Peale mõningast kuklakratsimist tekkis mõte teha kandik. Hea suvel aiavahet joosta kohvitassi ja taldrikuga. Kuna se liimpuitplaadi tükk oli suuremast plaadist välja saetud, siis küljed ei olnud enam päris puhta lõikega - liimisin õhukesed liistud külgedele et veidi siledam üldmulje jääks. Tupsutasin heleda puiduvahaga üle - mis muide ajas laua turri. Enne sile olnud pind võttis peale puiduvahaga töötlemist vaevaks kõik pisikesed pinnud üles ajada. Paar tõmmet peeneteralise liivapaberiga lahendas selle mure. Kokku sai 3 kihti vahaga üle käidud.
Ehituspoest said uued käepidemed - pigem ilmselt sahtlitele mõeldud aga sobivad ka siia projekti väga hästi. Oluline asi käepidemeid valides on valida sellised, millest hiljem on ka võimalik mugavalt kinni võtta - mitte kahe sõrmega vaid ika korralikult st käepidemed ei tohiks olla liiga madalad.
Puidujääkide kastis oli mul veel vanad vineerijäägid, saagisin mõõtu ja liimisin need kandikule. Ja lisasin möödaminnes puidupõletiga mõned lehelaadsed ornamendid - ja siis läks sinna peale samuti 3 kihti puiduvaha.
Vaat selline asi siis saigi :-)


No comments:

Post a Comment